voetbalzone

‘Buffon is fantastisch, maar hij is ook volgend seizoen onze eerste keus’

Robin Bruggeman20 mei 2018, 15:28
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2018, 15:28
Advertentie

Gianluigi Buffon kondigde afgelopen week zijn afscheid bij Juventus aan en de veertigjarige doelman hield zich daarbij op de vlakte over zijn nabije toekomst. Als de keeper besluit om niet met pensioen te gaan, zou hij al een aantal aanbiedingen uit onder meer de Engelse top en van Paris Saint-Germain op zak hebben. Nasser Al-Khelaifi, voorzitter van de Franse landskampioen, geeft echter aan dat Buffon waarschijnlijk niet naar het Parc des Princes komt.

“Buffon is een fantastische keeper. Maar onze eerste keus is Alphonse Areola en dat zal hij volgend seizoen ook zijn. Jullie kennen mij goed, denken jullie nou echt dat ik ga vertellen welke spelers wij in de gaten houden? Op dit moment hebben we Areola, hij is onze nummer één en dat is hij volgend jaar ook”, is de preses duidelijk in gesprek met verslaggevers.

PSG werd in de afgelopen maanden in verband gebracht met keepers als Jan Oblak van Atlético Madrid en AC Milan-sluitpost Gianluigi Donnarumma, maar is naar eigen zeggen dus niet op zoek naar een nieuwe nummer één onder de lat. Een constructie waarbij Buffon als reservedoelman zou fungeren in Parijs lijkt echter niet helemaal uitgesloten: “Buffon is een fantastische keeper, charismatisch, een geweldige kerel. Ik weet zeker dat elke club hem zou willen hebben”, sluit Al-Khelaifi af.

Bezig met laden …