voetbalzone

Buffon maakt uitzondering en brengt prachtig eerbetoon: ‘Het beste uithangbord’

Tim Siekman04 mrt 2018, 14:10
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2018, 14:10
Advertentie

De voetbalwereld rouwt om het plotselinge overlijden van Davide Astori. De 31-jarige aanvoerder van Fiorentina werd zondagochtend levenloos aangetroffen in zijn hotelkamer en sindsdien stromen de steunbetuigingen richting familie en vrienden van de Italiaan binnen. Ook Gianluigi Buffon, die samenspeelde met Astori bij de nationale ploeg van Italië, lucht zijn hart.

“Hallo, lieve Asto”, begint de doelman van Juventus zijn emotionele boodschap op Instagram. “Zelden deel ik publiekelijk mijn gedachten over een persoon, omdat ik altijd wil dat de schoonheid en uniciteit van relaties, wederzijds respect en liefde niet vatbaar zijn voor mensen die zulke banden niet respecteren. In jouw geval heb ik het gevoel dat ik een uitzondering moet maken.”

“Je hebt namelijk een jonge vrouw die lijdt. Maar bovenal een jonge dochter die verdient te weten dat haar vader EEN GOED PERSOON was… EEN GEWELDIG, PERFECT PERSOON! Jij was het beste uithangbord van een ouderwetse wereld waarin onbaatzuchtigheid, elegantie, vriendelijkheid en respect hoogtij vierden. Mijn oprechte complimenten, je was een van de beste sporters die ik ooit ben tegengekomen. RIP, je gekke Gigi.”

Bezig met laden …