voetbalzone

Buijs: ‘Ik ben absoluut nog niet rond met Derby County’

Erik van Dam16 apr 2010, 15:31
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2010, 15:31
Advertentie

Het nieuws dat Danny Buijs na de zomer verder gaat bij Derby County, klopt niet. Volgens de middenvelder van ADO Den Haag heeft Derby-manager Nigel Clough te vroeg gesproken en is er nog niets beklonken. Buijs: “Dat er interesse is, is duidelijk. Sommige mensen brengen dat soort dingen vaak voorbarig de wereld in, omdat ze ergens wat horen.” Derby County staat op dit moment zestiende in het Championship.

/

De club zou de 27-jarige Buijs, die nog een contract heeft tot en met het einde van volgend seizoen, maar wat graag toevoegen aan de selectie. Manager Clough claimde woensdag al een akkoord te hebben. “We zijn op het moment verder met Danny dan met al onze andere transfer targets”, gaf Clough te kennen in de Engelse media. “Met ADO hebben we al een akkoord bereikt. Het is nu nog zaak om de laatste plooien recht te strijken.”

“Zodra de competitie voorbij is, verwacht ik hem te kunnen halen. Danny was al te gast bij onze wedstrijd tegen Leicester City en ik vroeg hem of hij dacht of dit soort voetbal hem zou liggen. Hij antwoordde positief.” Buijs zelf, die midweeks met ADO ten onder ging tegen NEC (3-2) en daardoor nog niet veilig is voor de play-offs, ontkent een akkoord. “Ik kan je zeggen, dat dat absoluut niet waar is. Er is zeker interesse en de manager van Derby was woensdagavond ook aanwezig bij de wedstrijd tegen NEC.”

“Hij zal niet vrolijk geworden zijn van wat hij gezien heeft. Maar dat er interesse is, is duidelijk, maar wij zijn absoluut nog niet rond”, zegt hij tegen Haaglanden Voetbal. Wel hoopt hij ADO te kunnen verlaten voor een buitenlandse club. “In de maanden nadat we ons hopelijk gehandhaafd hebben, gaan wij eens kijken welke clubs er interesse hebben en zie ik dat buitenlandse avontuur graag tegemoet”, aldus de oud-Feyenoorder.

Bezig met laden …