voetbalzone

Buijs wijst drie clubs af en gaat bij medische goedkeuring naar Schotland

Erik van Dam01 jul 2011, 12:58
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2011, 12:58
Advertentie
/

Danny Buijs zal zijn loopbaan zeer waarschijnlijk vervolgen bij Kilmarnock. De ruim 140 jaar oude club uit Schotland geniet de voorkeur van Buijs zelf. De middenvelder is sinds vrijdag officieel transfervrij, nadat zijn driejarig contract bij ADO Den Haag ten einde liep. Volgens Voetbal International hoeft Buijs alleen de medische keuring nog door te komen.

Na zijn formele ontslagaanvraag bij ADO Den Haag was de deur niet definitief dicht, maar voor Buijs was een langer verblijf bij de Eredivisionist geen optie. Hij zette zijn zinnen op een eerste buitenlands avontuur en had daarbij vier opties, zo weet het weekblad. Buijs koos er echter voor om Bristol City, Derby County en Dinamo Dresden niet te verblijden met zijn komst.

De 29-jarige middenvelder, die ook als back uit de voeten kan, speelde in Nederland achtereenvolgens voor Excelsior, FC Groningen, Feyenoord en ADO. In totaal deed hij mee aan 245 wedstrijden; hij was goed voor 23 doelpunten. Zijn nieuwe club Killie eindigde afgelopen seizoen op plaats vijf in de Schotse competitie.

Bezig met laden …