voetbalzone

'Buitengewone' ex-PSV'er herpakt loopbaan en keert terug naar Europa

Daniel Cabot Kerkdijk11 jun 2013, 14:11
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2013, 14:11
Advertentie
/

Johan Vonlanthen heeft zijn voetbalcarrière nieuw leven ingeblazen. De aanvaller besloot ruim een jaar geleden om een punt achter zijn loopbaan te zetten, maar hij heeft zich dinsdag aan Grasshoppers verbonden. De 27-jarige Colombiaan tekent voor één seizoen, met een optie voor nog twee contractjaren.

Volanthan stond elf jaar geleden te boek als een toptalent en debuteerde in februari 2002, als zestienjarig talent, al bij Young Boys in de Zwitserse competitie. Hij verdiende snel een transfer naar PSV, maar wist het in de Eredivisie nooit waar te maken. Guus Hiddink gaf de aanvaller, die over de Zwitserse nationaliteit beschikt, een paar kansen in de Eindhovense hoofdmacht.

Echt overtuigen deed Vonlanthen nooit en na verhuurperioden bij Young Boys, Brescia en NAC Breda liet PSV de aanvaller naar Red Bull Salzburg gaan. Daar deed Vonlanthen het wat beter, maar een echte doorbraak bleef immer uit. Hij kwam daarna nog uit voor FC Zürich en Itaguï in Colombia. De veertigvoudig international (zeven goals) werd in 2004 nog de jongste doelpuntenmaker ooit op een EK.

"Johan is een buitengewone voetballer", verzekert technisch directeur Dragan Rapic. "We zijn zeer blij met zijn komst en we zijn ervan overtuigd dat hij ons in aanvallend opzicht zal versterken."

Bezig met laden …