voetbalzone

Bulgaarse fans kiezen voor president als beste Bulgaarse speler

Bart Kruyt05 dec 2011, 22:00
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2011, 22:00
Advertentie

Dimitar Berbatov is in de strijd om Bulgaars Voetballer van het Jaar afgetroefd door niemand minder dan minister-president Boiko Borisov. De politicus, die nu bijna tweeënhalf jaar aan de macht is in Bulgarije, kon de uitslag echter niet waarderen en heeft verzocht de verkiezing te stoppen. “Het zijn vooral proteststemmen”, aldus Borisov, lid van de politieke partij GERB.

/

De 52-jarige Borisov doet af en toe mee bij derdedivisionist Vitosha Bistritsa, maar is toch een duidelijk minder goede voetballer dan Berbatov. Borisov kreeg desondanks 44 procent van de stemmen en Berbatov eindigde met 24 procent op de tweede plaats. De uitkomst van de stemming lijkt de onvrede van de mensen over het Bulgaarse voetbal weer te geven.

De nationale ploeg plaatste zich niet voor het EK en geen enkele Bulgaarse club doet mee in Europa. “Het zijn vooral proteststemmen”, aldus de 52-jarige Borisov tegen persbureau Reuters. “Dit wil echt niet zeggen dat de mensen mij de beste speler van het land vinden, maar wel dat hervormingen in het Bulgaarse voetbal noodzakelijk zijn. Dit jaar kunnen ze de uitslag het beste schrappen of de prijs aan de beste jonge speler geven.”

Bezig met laden …