voetbalzone

Bulgarije op zoek naar nieuwe bondscoach

02 dec 2008, 17:06
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2008, 17:06
Advertentie
Bulgarije heeft bondscoach Plamen Markov aan de dijk gezet. Het contract van Markov liep nog tot eind volgend jaar. Het ontslag van Markov volgt op de 6-1 nederlaag van Bulgarije in een oefeninterland tegen Servië. Een opvolger is voorlopig nog niet bekend, zo maakte bestuurslid Nasko Sirakov dinsdag wereldkundig.

Na de nederlaag in Servië deed Markov er alles aan om zijn positie te redden. "Ik zie niet in hoe een ontslag voor positief effect zou kunnen zorgen op de resultaten", stelde de keuzeheer toentertijd. "Het Bulgaarse voetbal heeft niet het potentieel dat wij graag zouden willen hebben. Ik blijf mijn werk doen en hoop op betere resultaten."

Na het teleurstellende EK in Portugal, waar alle groepsduels werden verloren, stapte de 51-jarige Markov op. In januari kwam de Bulgaarse voetbalbond echter weer bij hem terecht. Na drie remises in de WK-kwalificatiecyclus zorgde de ruime nederlaag in Servië helemaal voor de nodige kritiek aan het adres van Markov.

Bulgaarse media spraken van 'een belachelijke nederlaag' en 'dit zal eeuwig herinnerd worden'. Volgens Yordan Letchkov, vice-voorzitter van de Bulgaarse bond, hadden de spelers echter schuld aan de zeperd. "Markov heeft ons vertrouwen en ik zie eigenlijk niet de reden in om zijn toekomst te bespreken." Vorige maand hekelde de oud-international al de mentaliteit van de spelers, met name die van Dimitar Berbatov.
Bezig met laden …