voetbalzone

Bulgarije ziet in Venables nieuwe coach

15 dec 2007, 10:42
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2007, 10:42
Advertentie
Terry Venables hoeft waarschijnlijk niet erg lang werkloos door het leven te gaan. De Engelse trainer, die een aantal weken terug werd ontslagen als assistent-coach bij het Engelse elftal, heeft een aanbieding van de Bulgaarse voetbalbond op zak.

Venables (64) staat op een door de Bulgaarse bond gemaakte shortlist hoog aangeschreven. Naast de Engelsman staan er nog vijf buitenlandse oefenmeester op de nominatielijst om benaderd te worden door het Oost-Europese land.

Of Venables, die van 1993 tot 1996 bondscoach van Engeland was, ingaat op de avances van Bulgarije, is niet bekend. Eerder werd al bekend dat de trainer ook een aanbieding van de Ierse nationale bond op zak heeft. Venables zou in die laatste job veel mogelijkheden zien, en daardoor zou het niet verwonderlijk zijn als hij snel een overeenkomst met Ierland bereikt.

Borislav Mihaylov, voorzitter van de Bulgaarse voetbalbond BFU, ziet nog altijd kansen om Venables over te halen. "Ik wil eigenlijk nog niet met de namen van de buitenlandse kandidaten naar voren komen, maar we kunnen wel melden dat wij Venables hebben benaderd," liet de bondsvoorzitter weten tegenover de Engelse media. "We wachten nu op zijn antwoord."
Bezig met laden …