voetbalzone

Bulut is weer scherp en helpt Trabzonspor naar eerste plek op ranglijst

Bart Kruyt07 nov 2010, 18:56
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2010, 18:56
Advertentie

Trabzonspor is de nieuwe koploper van de Süper Lig. De ploeg van Senol Günes profiteerde zondag optimaal van het puntenverlies dat Bursaspor eerder dit weekend leed, door Galatasaray in eigen huis opzij te zetten. Een kwartier voor tijd opende Umut Bulut de score, waarna de aanvaller ook het slotakkoord verzorgde: 2-0.

Bulut profiteerde eerst dankbaar van een grove verdedigingsfout bij Galatasaray. Servet Cetin ging in de fout en zag hoe dit werd afgestraft, waarna de bezoekers middels een slotoffensief nog op zoek gingen naar de gelijkmaker. Emiliano Insua was daar nog erg dichtbij, maar stuitte op het houtwerk, waarna Bulut er in de blessuretijd nog 2-0 van maakte.

De aanvaller is de laatste tijd opvallend goed op dreef: de teller staat nu op zes doelpunten, die allen werden gemaakt in de laatste vier wedstrijden. Voor Trabzonspor was belangrijker dat de dubbelslag van Bulut drie punten opleverde, waardoor de ploeg Bursaspor passeert op de ranglijst. Het verschil tussen de nummer één en twee bedraagt één punt.

Bezig met laden …