voetbalzone

Bundesliga-sensatie: 'Van Gaal zei dat ik één procent kans zou hebben'

Matthijs van Laar15 dec 2015, 15:20
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2015, 15:20
Advertentie

Louis van Gaal zit momenteel om een scorende spits verlegen, terwijl Javier Hernández in dienst van Bayer Leverkusen alles kort en klein schiet. De Mexicaanse goalgetter trof vijftien keer doel in zijn laatste twaalf duels. Hij stond aan het begin van het seizoen nog onder contract bij Manchester United, maar wilde daar in de zomer per se weg.

voetbalzone

Chicharito kreeg na de komst van Van Gaal, in de zomer van 2014, vrijwel meteen te horen dat hij iets anders mocht zoeken. Hernández koos voor een jaar op huurbasis bij Real Madrid. “Ik had eigenlijk niet de intentie om te vertrekken, maar ik wilde meer spelen. Van Gaal vertelde dat hij genoeg andere spitsen had”, legt hij uit in het Spaanse programma Fiebre Maldini.

Hij bleef een jaar in Madrid en keerde vol goede moed terug op Old Trafford. Zijn situatie bleek opnieuw uitzichtloos. “Ik kreeg wat kansen, maar besloot om het gesprek aan te gaan met Van Gaal. Hij zei dat ik één procent kans had om te gaan spelen. Ik moest dus iets verzinnen en besloot naar Bayer Leverkusen te gaan.”

De 27-jarige goalgetter heeft bij die Werkself zijn draai gevonden. Het afgelopen weekend was hij nog drie keer trefzeker in het met 5-0 gewonnen duel met Borussia Mönchengladbach. In de groepsfase van de Champions League scoorde de international vijf keer in zes duels.

Bezig met laden …