Burak staat op dertig treffers na zege Trabzonspor bij Besiktas

Bart Kruyt04 mrt 2012, 18:55
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2012, 18:55

De strijd om de Turkse landstitel lijkt dit seizoen toch echt tussen Galatasaray en Fenerbahçe te gaan. Besiktas hoopte zondag aan te kunnen sluiten, maar verloor in eigen huis de topper tegen nummer vier Trabzonspor: 1-2. Die ploeg heeft nu evenveel punten als Besiktas (43), wat betekent dat Fenerbahçe (57) en Galatasaray (63) toch een behoorlijke voorsprong hebben.

Alle doelpunten in de wedstrijd in het Inönü Stadi en vielen in de tweede helft. Besiktas begon nog wel goed en kwam vijf minuten na de thee op voorsprong dankzij een treffer van Hugo Almeida, die op aangeven van landgenoot Ricardo Quaresma binnenkopte. Een doelpunt is echter vaak niet genoeg tegen Trabzonspor, dat met Burak Yilmaz de topscorer van de Süper Lig in huis heeft, en dat bleek ook zondag maar weer.

Burak zorgde een klein kwartier na de openingstreffer voor de gelijkmaker. De scherpschutter werd gevonden door Gustavo Colman en maakte zijn dertigste doelpunt van dit seizoen, waarna Trabzonspor op jacht ging naar de overwinning. De bezoekers werden daarvoor beloond: Colman groeide uit tot de matchwinner en hielp Trabzonspor aan de zege.