Burak waarschuwt Real Madrid met dubbelslag, Terim spaart Sneijder

Daniel Cabot Kerkdijk30 mrt 2013, 18:57
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2013, 18:57

Galatasaray heeft de generale repetitie voor de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid van komende woensdag winnend afgesloten. Cim Bom versloeg in eigen huis Istanbul Büyüksehir Belediyespor met 2-0 en Burak Yilmaz nam de volledige productie voor zijn rekening. Wesley Sneijder werd met het oog op het treffen met Real na een uur gewisseld.

De ploeg van Fatih Terim kende weinig moeite met de stadsgenoot en voor rust was het duel al beslist in de Türk Telekom Arena. Nadat eerst een inzet van Burak nog van de lijn werd gehaald door verdediger Metin Depe, was het na een kwart wedstrijd wel raak. Didier Drogba draaide snel weg bij zijn directe tegenstander, gaf de bal in de loop mee met Burak, die in de korte hoek doelman Eduardo in de korte hoek het nakijken gaf. Galatasaray domineerde en had weinig te duchten van Istanbul BB.

Na een halfuur had de titelverdediger, die in de laatste drie wedstrijden maar één keer won, de marge kunnen verdubbelen, maar Drogba kopte op aangeven van Sneijder recht op de keeper en de middenvelder raakte zelf met een verdekt schot de paal. Tien minuten voor rust besliste Burak vroegtijdig de wedstrijd door een lage voorzet van Emmanuel Eboué van dichtbij binnen te tikken: 2-0. Behoudens een schot van Tevfik Köse, dat over ging, lieten de gasten, die al vijf duels ongeslagen waren, in aanvallend opzicht niets zien in de doelmond van Galatasaray.

Door de comfortabele voorsprong kon Galatasaray hierna achteroverleunen. Het duurde echter tot de zeventigste minuut, na de wissel van Sneijder, tot er weer een serieuze kans te noteren viel; Burak schoot van dichtbij slap in, maar die misser deerde Galatasaray uiteraard niet. De thuisploeg hield de drie punten in eigen huis en vergrootte de voorsprong op runner-up Fenerbahçe tot zeven punten. De Gele Kanaries komen zondagavond echter nog in actie tegen Akhisar Belediyespor.