voetbalzone

Burak Yilmaz verschijnt weer op training Fortuna na uitbetaling salarissen

Tom Rofekamp05 apr 2023, 17:25
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2023, 17:25
Advertentie

Fortuna Sittard heeft de achterstallige betalingen voor de maand maart uitbetaald, zo weet onder meer de Limburger te melden. De club kampte met 'onvoorziene kosten', waardoor de salarissen enkele dagen later dan normaal zijn uitgekeerd. Sterspeler Burak Yilmaz, die zondag met een cryptisch bericht leek te hinten op een afscheid bij de Limburgse club, trainde woensdag 'gewoon' weer mee.

Na de overwinning op FC Groningen (3-1) plaatste Yilmaz een cryptisch bericht op Instagram Stories. "Beste supporters," schreef hij. "Bedankt voor alles. Ik hoop op betere en succesvolle jaren." Hoewel technisch manager Sjoerd Ars daarop aangaf in het duister te tasten over Yilmaz' redenen voor de post, wist Voetbal International meer. Yilmaz zou het op hebben genomen voor de rest van de selectie, die wachtte op achterstallige salarissen.

Binnen de selectie zou bovendien het idee hebben geleefd om te gaan staken. Algemeen directeur Ivo Pfennings noemde dat gerucht 'complete onzin'. "In verband met onvoorziene kosten in het stadion hadden we in maart hogere verplichtingen dan begroot. We hebben de gehele organisatie daarover geïnformeerd", verklaarde hij tegenover de Limburger. Wel erkende Pfennings dat hij achteraf fout heeft gehandeld wat betreft de salarissen. "Omdat het voor onnodige onrust heeft gezorgd."

Pfennings stelde dat Yilmaz woensdag 'gewoon' weer op het trainingsveld zou verschijnen, en dat is dus ook gebeurd. De 77-voudig Turks international tekende afgelopen zomer nog een vijfjarig contract in Sittard. Na twee jaar als speler, zou hij verdergaan in een trainersfunctie. Yilmaz staat sinds zijn komst op negen treffers in Limburgse dienst, waar hij 25 wedstrijden voor nodig had. Ook pakte Yilmaz al acht gele kaarten.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …