voetbalzone

Burdisso-slachtoffer Conti met dertig hechtingen drie weken aan de kant

Erik van Dam14 sep 2010, 15:31
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2010, 15:31
Advertentie

De blessure van Daniele Conti valt alleszins beschouwd toch mee. De middenvelder van Cagliari werd zaterdag stevig getorpedeerd door de voet van Nicolás Burdisso, in de competitiewedstrijd tegen AS Roma. De Argentijn kwam hard inzetten toen Conti wilde schieten en raakte de Italiaan vol op de knie. Die liet zich terstond wisselen.

Hoe Conti over de charge van Burdisso en zijn eigen blessure denkt, liet hij dinsdag weten in de Italiaanse pers. De zoon van voormalig Roma-speler en huidig technisch directeur Bruno Conti is opvallend vergevingsgezind. “Dit soort dingen gebeuren in voetbal. Hij bood na afloop van de wedstrijd al snel zijn excuses aan en ik heb er nu geen probleem meer mee.”

Ook de Italiaanse bond was mild in haar oordeel voor Burdisso. Eerder op de dag werd namelijk al duidelijk dat de verdediger slechts twee duels geschorst is voor zijn harde tackle op Conti. Dat betekent dat hij later deze maand gewoon van de partij kan zijn tijdens de competitiekraker tegen Internazionale. Conti kreeg dertig hechtingen in zijn knie en kan naar alle waarschijnlijkheid over drie weken weer in actie komen.

Bekijk hier de overtreding van Nicolás Burdisso op Daniele Conti.

Bezig met laden …