voetbalzone

Burley gepresenteerd als bondscoach Schotland

24 jan 2008, 15:37
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2008, 15:37
Advertentie
De Schot George Burley is vanmiddag officieel gepresenteerd als nieuwe eindverantwoordelijke van de Schotse nationale ploeg. De Schotse voetbalbond (FA) betaalt een afkoopsom aan Southampton, waar Burley tot vandaag onder contract stond.

FA-directeur Gordon Smith sprak vooraf lovende woorden over de opvolger van Alex McLeish. “De standaard voor de zoektocht lag heel hoog. Op onze shortlist stonden vier namen die allen de juiste eigenschappen hadden. Maar George sprong eruit om verschillende redenen", redenen die Smith vervolgens in het midden liet.

Volgens ingewijden waren Mark McGhee, Graeme Souness en Tommy Burns de rivalen die het moesten afleggen tegen Burley. Ook Burley zelf was trots op zijn uitverkiezing. “Toen Schotland interesse toonde waren er zoveel geweldige alternatieven met een enorme ervaring. Ik ben er trots op dat ik de functie mag vervullen.”

Volgens de nieuwe bondscoach kwam de vacature op het juiste moment in zijn trainersloopbaan. “Dit is iets waar ik naar uit heb gekeken. Ik voel dat ik er klaar voor ben”, zei Burley. “Ik ben honderd procent toegewijd om dit kunstje tot een goed einde te brengen. Het doel is kwalificatie voor het WK 2010 en ik ben klaar voor de uitdaging”, aldus de Schot.

Volgens de BBC werd Burley vorige week benaderd nadat Southampton de FA schoorvoetend toestemming gaf om met de coach te praten. Burley stond eerder aan het roer van onder meer Hearts en Ipswich Town. Met laatstgenoemde promoveerde hij in 2000 naar het Premiership en kwalificeerde zich prompt voor Europees voetbal door een vijfde plaats in 2001.
Bezig met laden …