voetbalzone

Burley prijst Schotse strijdlust na verlies

06 sep 2008, 20:57
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2008, 20:57
Advertentie
Ondanks te hebben verloren met 1-0 van Macedonië ziet de bondscoach van Schotland George Burley voldoende aanknopingspunten voor het volgende WK-kwalificatieduel tegen IJsland. Macedonië is er volgens de bondscoach van Schotland door ongelukkige momenten in de wedstrijd met de punten van door gegaan.

Het schortte Schotland vooral aan de afrondingen in het eerste WK-kwalificatieduel van groep 9, de groep waar Nederland tevens in zit, tegen Macedonië. Het slechte begin van Schotland in de wedstrijd bleek fataal. Uit een makkelijk gegeven vrije trap op de rand van het zestien meter gebied schoot Ilcho Naumoski op de lat via keeper Craig Gordon, waarop Goce Sedloski de winnende treffer via de rebound in kon tikken. De tweede helft herpakten de Schotten zich, maar waar twee duidelijke penalty’s (James McFadden en Kenny Miller) het geval leken werd er geen gegeven.

Burley is zeer teleurgesteld, maar ziet mogelijkheden. “Ik vond ons de tweede helft zeer goed voetballen”, meldt hij BBC Sport . “De omstandigheden waren moeilijk en het hele team zei dat we zeker een penalty hadden moeten krijgen. Ik ben teleurgesteld, maar we hebben inzet, strijdlust en kwaliteit laten zien en het team verdiende iets uit deze wedstrijd te halen”, aldus de bondscoach van Schotland in zijn eerste competitieve wedstrijd.

Woensdag wordt er wederom niet voor eigen fans gespeeld, maar zal in Reykjavik IJsland de tegenstander zijn. “We hebben laten zien dat we punten zouden kunnen pakken in een uitwedstrijd en moeten blijven vechten”, aldus de Schotse bondscoach.

De aanvoerder van de Schotten Stephen McManus van Celtic zei dat de omstandigheden in Skopje niet van invloed waren op het slechte spel in de eerste helft. “Het was warm, maar in de tweede helft deden we het beter en werden zij moe. De hitte was speelde geen belangrijke factor. We zijn teleurgesteld niks uit deze wedstrijd te hebben gehaald.”
Bezig met laden …