Burnley komt doelpunt tekort voor verdiende zege op Bolton

Daniel Cabot Kerkdijk26 dec 2009, 16:11
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2009, 16:11

De zegeloze reeks van Burnley duurt maar voort. De ploeg van Owen Coyle kwam zaterdagmiddag tegen Bolton Wanderers niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Een overwinning voor The Clarets was gezien het krachtsverschil zeker op haar plaats geweest. Een zege van Bolton had statistisch gezien niet logisch geweest. The Trotters wonnen op Boxing Day nog nooit in de Premier League.

/

Een daverende knal van Matt Taylor zorgde ervoor dat Bolton in de rust met een minieme voorsprong de kleedkamers betrad. De vrije trap van de middenvelder in de rechterbovenhoek was te machtig voor Burnley-doelman Brian Jensen. Burnley had enkele minuten eerder een dot kan van een kans gemist. Zat Knight verspeelde de bal knullig aan Wade Elliot en zag tot zijn geluk hoe Steven Fletcher op onbegrijpelijke wijze de bal naast het doel schoot.

Het tweede bedrijf ging flitsend van start. Burnley-middenvelder Kevin McDonald schoot de bal tegen de onderkant van de lat, daarna stond David Nugent buitenspel. Taylor, inzet naast het doel van Jensen, en Fletcher, schot over de lat, lieten daarna na het scorebord in beweging te brengen. Daar slaagde Nugent na een klein uur spelen wel in. De aanvaller was sterker in de lucht dan zijn bewakers en kopte een voorzet van Elliot simpel achter doelman Jussi Jääskelainen: 1-1.

Burnley wist daarna bijna voor de ommekeer te zorgen. Een voorzet van opnieuw Elliot kwam via het hoofd van een Bolton-verdediger terecht bij Chris Eagles. De ex-speler van NEC stuitte op Jääskelainen. Ook Nugent en Fletcher wisten daarna niet de sluitpost te verschalken. Beide ploegen schieten met de puntendeling weinig op. Bolton, waar Mustapha Riga niet eens op de bank zat, blijft een na laatste, terwijl Burnley onderaan de middenmoot blijft bungelen.