voetbalzone

Burnley stelt Gudjonsson twee weken op non-actief na pikante quotes

Matthijs van Laar12 apr 2010, 14:32
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2010, 14:32
Advertentie

Burnley heeft middenvelder Joey Gudjonsson laten weten dat hij zich de komende twee weken niet op de club hoeft te melden. De oud-speler van MVV, RKC Waalwijk en AZ uitte onlangs felle kritiek op manager Brian Laws en de club heeft alvast laten weten daar niet van gediend te zijn. De komende weken gaan The Clarets verder uitzoeken wat er precies is voorgevallen.

“Hij is de macht in de kleedkamer al een tijd geleden verloren”, vertelde Gudjonsson. “Als je het mij vraagt zijn alle spelers het vertrouwen in de coach al kwijt. De resultaten op het veld spreken wat dat betreft boekdelen.” De 1-6 nederlaag tegen Manchester City zou dat hebben bevestigd. “Dat laat zien dat niemand meer geloof heeft in wat hij doet.”

Op de eigen website doet de club een statement uit. “Burnley Football Club heeft middenvelder Joey Gudjonsson voor twee weken geschorst in afwachting van een onderzoek naar de vermeende uitspraken in de media.” Laws deed sinds de 1-0 nederlaag in de FA Cup tegen Reading, begin januari, geen beroep meer op Gudjonsson. De IJslander heeft een aflopend contract en zal de club komende zomer waarschijnlijk verlaten.

Bezig met laden …