Bursaspor blijft zonder puntverlies en is klaar voor Valencia

Bart Kruyt10 sep 2010, 21:00
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2010, 21:00

Bursaspor is klaar voor het avontuur in de Champions League. De Turks landskampioen verloor dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd en beleefde vrijdag een goede generale repetitie voor het treffen met Valencia, door Eskisehirspor te kloppen: 2-1. Voor koploper Bursaspor betekende het de vierde overwinning van het voetbaljaar.

Toch begon de avond nog niet zo goed voor de landskampioen. Eskisehirspor, dat uit de eerste drie wedstrijden pas één punt haalde, kwam na twintig minuten spelen op voorsprong dankzij een doelpunt van Sezer Öztürk. Bursaspor raakte echter niet in paniek en stelde in de tweede helft in een tijdsbestek van zeven minuten orde op zaken.

Twintig minuten voor tijd verzorgde Leonel Nunez met een rake kopbal de gelijkmaker en zeven minuten later zette Sercan Yildirim de thuisploeg zelfs op voorsprong, door een voorzet van Ozan Ipek tot assist te promoveren. In het restant wist Eskisehirspor niet meer terug te komen, waardoor Bursaspor aan het zelfvertrouwen werkte voor het treffen met Valencia.