Bursaspor en Kayserispor met overwinningen op zak winterstop in

Bart Kruyt18 dec 2010, 15:55
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2010, 15:55

In het nieuwe kalenderjaar moet Bursaspor proberen een achterstand van vijf punten op Trabzonspor goed te maken. De regerend lanskampioen volgde zaterdag het voorbeeld van de koploper van de Turkse competitie, door met 1-5 te winnen van Genclerbirligi. Ook het Kayserispor van Shota Arveladze blijft in de titelrace: zij won met 2-0 van Bucaspor en gaat het nieuwe jaar in met een achterstand van tien punten op Trabzonspor.

Genclerbirligi – Bursaspor 1-5
Landskampioen Bursaspor had uiteindelijk niet zoveel last van Genclerbirligi, dat met een vrij ruime marge aan de kant werd geschoven. Sercan Yildirim bracht de bezoekers na zeventien minuten op voorsprong, maar Genclerbirligi reageerde middels de gelijkmaker van Soner Aydogdu. Twee minuten later herstelde Ozan Ipek echter de voorsprong namens Bursaspor en liepen de bezoekers via een tweede treffer van Sercan en doelpuntun van Turgay Bahadir en Leonel Nunez na rust verder uit. De ploeg van Ertugrul Saglam boekte daardoor haar elfde overwinning van het seizoen.

Kayserispor – Bucaspor 2-0
Arveladze kan tevreden zijn op zijn eerste halfjaar bij Kayserispor. De van AZ overgenomen trainer, die in Turkije voor het eerst op eigen benen staat, zag zijn ploeg 2010 eindigen met een 2-0 overwinning op Bucaspor. In een tijdsbestek van vier minuten maakte Omer Sismanoglu twee goals: eerst schoot hij een rebound binnen na een geblokt schot van André Moritz en vervolgens kopte hij uit een indraaiende vrije trap het slotakkoord binnen. Dit laatste doelpunt werd gevierd met een knuffel voor Gerard van der Lem, die bij Kayserispor de assistent van Arveladze is.