voetbalzone

Bursaspor ‘in diepe shock’ na stevige straf wegens ongeregeldheden

Thijs Post12 mei 2011, 18:13
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2011, 18:13
Advertentie

Bursaspor is zwaar gestraft voor de ongeregeldheden rondom de wedstrijd tegen Besiktas. Het duel ging niet door, omdat de supporters van de thuisploeg het aan de stok kregen met de politie en fans van Besiktas. Bursaspor krijgt een reglementaire 3-0 nederlaag, moet vijf thuiswedstrijden zonder supporters afwerken en mag bovendien geen fans meenemen naar drie uitduels. Dat melden diverse Turkse media.

/

Ibrahim Yazici, voorzitter van Yesil Timsahlar, heeft moeite met de straf. “De bond heeft ons een zware straf gegeven, te zwaar. Ik ben in diepe shock. Ik ben geen ambtenaar of politiechef, dus wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de ongeregeldheden van afgelopen weekeinde”, aldus de preses.

Het duel tussen Bursaspor en Besiktas stond gepland in de avond, maar supporters van de thuisclub raakten slaags met die van Besiktas. Vervolgens lieten de fans van Bursaspor de spelers van Besiktas niet uit hun hotel gaan, waardoor de selectie vastzat in hun verblijf. De politie sloot de straten in Bursa af, om de veiligheid te bewaken. Er vielen ruim dertig gewonden.

Bezig met laden …