voetbalzone

Bursaspor kijkt uit naar Valencia: ‘Hier hebben we lang op gewacht’

Peter Nusselder14 sep 2010, 11:17
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2010, 11:17
Advertentie

Aanvoerder Ömer Erdogan van Bursaspor heeft er zeven jaar op moeten wachten, maar mag dinsdagavond weer Europees voetbal spelen. Met Bursaspor ontvangt de 33-jarige verdediger het Spaanse Valencia. “Het is een wedstrijd waar we lang op hebben gewacht”, vertelt Ömer op de website van de UEFA. “We hebben er zin in en zijn ambitieus”, kijkt hij enthousiast vooruit.

Met Galatasaray speelde Ömer in het seizoen 2003/04 voor het laatst Europees, tegen Villarreal. Ditmaal opent hij de Champions League tegen een andere Spaanse opponent. “Valencia heeft goede voetballers, maar wij nemen nooit speciale maatregelen om spelers af te stoppen. We concentreren ons op ons eigen spel. Het is belangrijk dat we onze eigen wedstrijd spelen en goed naar de trainer luisteren.”

Onder coach Ertugrul Saglam is Ömer een betere voetballer geworden, vindt hijzelf. “Mijn vertrouwen is echt gegroeid nadat hij hier is gekomen en mijn spel is met sprongen vooruitgegaan. Dat ik opgeroepen werd voor het Turks elftal is daarvan het bewijs”, aldus de verdediger, die onlangs door bondscoach Guus Hiddink werd geselecteerd en opgesteld in de EK-kwalificatieduels met Kazachstan en België.

Bezig met laden …