voetbalzone

Bursaspor krijgt drie punten cadeau en lost Galatasaray af als koploper

Bart Kruyt16 mrt 2010, 20:23
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2010, 20:23
Advertentie

Zonder te spelen is Bursaspor naar de eerste plek van de Turkse Süper Lig gestegen. De Turkse voetbalbond schreef de belangrijkste concurrent van Galatasaray drie punten bij, nadat de uitwedstrijd tegen Diyarbakirspor twee weken geleden is gestaakt. Dit duel gaat als een reglementaire 3-0 nederlaag van de thuisploeg de boeken in.

/

Het treffen tussen Bursaspor en de laagvlieger liep op 6 maart compleet uit de hand. Fans van Diyarbakirspor gooiden van begin af aan voorwerpen op het veld, waaronder aanstekers en zelfs stenen. Toen Bursaspor een corner kreeg probeerde de politie de speler te beschermen met een schild en de grensrechter viel uiteindelijk op de grond nadat hij geraakt was door een steen.

De wedstrijd gestaakt bij een 0-0 tussenstand, maar de Turkse voetbalbond heeft dinsdagavond besloten om Bursaspor de drie punten te geven. Hierdoor stijgt de ploeg naar de eerste plek: het Galatasaray van Frank Rijkaard werd gepasseerd en heeft nu twee punten minder. Diyarbakirspor heeft geen strafpunten gekregen, maar mogelijk volgt deze straf alsnog.

Op vrijdag bespreekt men bij de Turkse voetbalbond immers een ander competitieduel van Diyarbakirspor, namelijk de uitwedstrijd bij Istanbul Buyuksehir. In dit duel (slechts een week na de veldslag in eigen huis) stormden ongeveer zestig meegereisde supporters het veld op, waardoor ook deze wedstrijd gestaakt werd. Diyarbakirspor staat momenteel zestiende in Turkije.

Bezig met laden …