Bursaspor laat punten liggen en duimt zondag voor Galatasaray

Bart Kruyt06 nov 2010, 16:00
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2010, 16:00

Bursaspor dreigt de koppositie in de Süper Lig dit weekend kwijt te raken. De landskampioen kwam op bezoek bij Antalyaspor niet verder dan een gelijkspel (2-2), waardoor het wachten is op de uitslag bij de topper bij Trabzonspor-Galatasaray. Wanneer de thuisploeg zondag weet te winnen, passeert zij Bursaspor op de ranglijst.

Bursaspor gaf de kansen op een overwinning in Antalya in de eerste helft uit handen. Ugur Inceman opende na ruim twintig minuten spelen de score en kort voor rust wist Kerem Seras de marge te verdedigen. Bursaspor moest in de tweede helft zodoende in de achtervolging en wist langszij te komen. Ali Tandogan en Ozan Ipek waren trefzeker namens de gasten.

De gelijkmaker van Ipek viel een kwartier voor tijd en in het restant probeerde Bursaspor van alles om de winnende treffer te forceren, maar die viel niet. De landskampioen eindigde nog met tien man, wegens een directe rode kaart voor Giani Stelian Kirita, en moet hopen dat Trabzonspor zondag niet weet te winnen van Galatasaray.