Bursaspor maakt einde aan slechte reeks en wint weer eens

Bart Kruyt20 nov 2010, 15:55
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2010, 15:55

Bursaspor heeft na bijna een maand wachten weer eens de zoete smaak van een overwinning mogen proeven. De Turks landskampioen kent een mindere periode, maar pakte zaterdag weer eens drie punten, door Manisaspor met 0-2 te verslaan. De doelpunten werden voor rust in een kort tijdsbestek op het scorebord gebracht.

De bezoekers kwamen op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Omer Aysan Baris, die vier minuten voor rust zo ongelukkig was dat hij Recep Biler passeerde. Twee minuten later maakte Pablo Martina er vervolgens 0-2 van en dat bleek ook de eindstand te zijn. Manisaspor probeerde na rust nog wel wat terug te doen, maar kwam niet tot scoren.

Met de overwinning maakte Bursaspor een einde aan een bedroevende reeks. De landskampioen won op 24 oktober voor het laatst, tegen Ankaragücü, en speelde vervolgens drie keer gelijk en verloor tweemaal. Bursaspor heeft na zaterdag weer één punt minder dan koploper Trabzonspor, dat later dit weekend echter nog in actie mag komen.