voetbalzone

Bursaspor na drie duels nog puntloos: 'We hebben niets te verliezen'

Erik van Dam01 nov 2010, 17:16
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2010, 17:16
Advertentie

Het Turkse voetbal maakt een slechte beurt in de Champions League, dit seizoen. Kampioen Bursaspor is de enige deelnemer aan het miljoenenbal en incasseerde al drie nederlagen. Valencia bleek met 4-0 te sterk en zowel Glasgow Rangers als Manchester United mochten een 1-0 zege bijschrijven tegen de Turken. Ibrahim Öztürk weet dan ook dat het nu moet gaan gebeuren.

/

Op de officiële website van de UEFA legt Öztürk, die twee jaar geleden nog parttime accountant was, uit hoe het komt dat de kampioen nog geen enkel punt verzamelde in Europa. “Bursaspor komt ervaring tekort, dus zijn we een beetje te timide”, verklaart de verdediger. Hij stevent zelf af op een basisplaats tegen Manchester United, omdat Milan Stepanov niet tijdig lijkt te herstellen van zijn knieblessure.

Bursaspor maakte in de eerste drie groepsduels nog geen enkele treffer. “Dat legt vanzelfsprekend nog eens extra druk op het elftal”, weet Öztürk. “We denken dat we er wel mee om kunnen gaan tegen Manchester United, dit kan een nieuwe start zijn voor ons. Vanaf deze wedstrijd lanceren we onze Europese campagne. We hebben niets meer te verliezen, maar alles te winnen. Iedereen zal alles geven.”

Bezig met laden …