Bursaspor scoort voor rust vijf keer en neemt koppositie weer over

Bart Kruyt24 okt 2010, 15:25
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2010, 15:25

Bursaspor heeft op overtuigende wijze de eerste plaats in de Turkse Süper Lig heroverd. De regerend landskampioen kwam op bezoek bij Ankaragücü nog wel op een achterstand, maar raakte niet in paniek en stelde met vijf doelpunten orde op zaken: 1-5. Trabzonspor, dat zaterdag was gepasseerd, wordt door deze zege weer afgelost als lijstaanvoerder.

Opvallend was dat de vijf doelpunten van Bursaspor nog allemaal voor rust werden gemaakt en bovendien door andere spelers. In de zesde minuut opende Stanislav Sestak nog wel de score namens Ankaragücü, maar daarna was het snel gedaan met de aanvallende intenties van de thuisploeg. Uit een hoekschop kopte Ibrahim Özturk de gelijkmaker binnen, waarna Turgay Bahadir Bursaspor op aangeven van Vederson op voorsprong bracht.

Met nog een kwartier te gaan in de tweede helft prikte het ontketende Bursaspor er nog drie bij. Ömer Erdogan kopte de 1-3 binnen, Ivan Ergic maakte de vijfde treffer van de middag en Sercan Yildirim gooide het duel vlak voor de verplichte onderbreking in het slot. De tweede helft werd door deze tussenstand nooit meer spannend, waardoor Bursaspor weer terug is op de eerste plek. Ankaragücü blijft in de middenmoot hangen.