Bursaspor verslaat Gaziantepspor en houdt alles in eigen hand

Daniel Cabot Kerkdijk16 apr 2010, 21:04
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2010, 21:04

Bursaspor blijft minimaal een week koploper van de Süper Lig. De lijstaanvoerder won vrijdag van Gaziantepspor en vergroot daarmee haar voorsprong op de ranglijst op Fenerbahçe tot vier punten: 2-0. De runner-up speelt zondag thuis tegen nummer vier en titelverdediger Besiktas.

Het scoreverloop in Bursa werd evenredig over beide helften verwerkt. Op slag van rust opende Volkan Sen de score voor de thuisploeg: 1-0. Het bleef daarna lang spannend, maar elf minuten voor het eindsignaal maakte Sen zijn tweede doelpunt van de avond en was de krachtmeting definitief gelopen.

Galatasaray, dat nu acht punten minder heeft, gaat zaterdag op bezoek bij Manisaspor. De ploeg van Frank Rijkaard laat de laatste weken dure punten liggen. Over een week zal duidelijk worden of Bursaspor de uitwedstrijd tegen Galatasaray zonder kleerscheuren doorstaat. Fenerbahçe speelt dan bij Kasimpasa.