voetbalzone

Bursaspor versterkt zich met Argentijns international Insúa

Erik van Dam17 jun 2010, 20:18
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2010, 20:18
Advertentie

Turks landskampioen Bursaspor mag zich de nieuwe eigenaar van Federico Insúa noemen. De dertigjarige Argentijn tekende donderdagavond een contract bij de club, die volgend seizoen uit zal komen in de Champions League. Eerder al wist Bursaspor linksback Gökçek Vederson te strikken van Fenerbahçe; nieuwe aankopen moeten nog volgen.

Insúa speelde het merendeel van zijn inmiddels dertienjarige loopbaan in zijn geboorteland. Bij Argentinos Juniors en Independiente ontwikkelde hij zich bovendien tot international. Na een uitstapje richting Málaga keerde hij weer terug naar zijn thuisland, waar hij onder meer voor Boca Juniors speelde. Vervolgens stond hij nog onder contract bij Borussia Mönchengladbach en América, dat hem meermaals verhuurde.

Tussen 2003 en februari van dit jaar kwam Insúa in totaal veertien keer uit voor de nationale ploeg. Diego Maradona besloot hem echter niet mee te nemen naar het WK. Nu gaat Insúa een contract aan in Turkije. Hoe lang hij precies getekend heeft, is nog onduidelijk. Bursaspor troefde Fenerbahçe, Galatasaray en Besiktas afgelopen seizoen af in de strijd om de Turkse landstitel. Behalve Insúa en de eerder genoemde Vederson legde de club ook al Serkan Atak vast. Danny Koevermans werd in de wandelgangen ook aan de club gelinkt.

Bezig met laden …