Bursaspor wint in slotfase dankzij eigen doelpunt van Kasimpasa

Bart Kruyt13 dec 2010, 20:10
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2010, 20:10

Bursaspor heeft met moeite een blamage voorkomen. De ploeg van Ertugrul Saglam leek in eigen huis punten te laten liggen tegen hekkensluiter Kasimpasa Istanbul, maar won in extremis alsnog: 2-1. In de sneeuw en onder moeilijke omstandigheden bracht Yekta Kurtulus de bezoekers op voorsprong, waarna Turgay Bahadir nog vóór de rust de stand gelijk trok. In de slotfase werd doelman Tolga Özgen de schlemiel door een eigen doelpunt. Door de winst blijft de thuisploeg koploper Trabzonspor achtervolgen, terwijl Kasimpasa nog altijd op de laatste plaats blijft staan.

De eerste kans van de wedstrijd was direct raak voor de bezoekers. In de sneeuwval zag Hüseyin Kala zijn voorzet totaal worden misgetrapt door aanvoerder Ömer Erdogan, die hierdoor Kurtulus een niet te missen kans bood: 0-1. Na de openingstreffer namen Yesil Timsahlar het overwicht en dat leidde tot enkele goede mogelijkheden. Na een goede actie van Vederson schoot Özan Ipek naast en over, terwijl vier minuten later de gastheer opnieuw dichtbij de gelijkmaker was. Een vrije trap van Pablo Batalla werd echter uit de kruising geranseld door doelman Tolga Özgen.

De ploeg van Yilmaz Vural moest echter alsnog capituleren. Batalla kopte een vrije trap van Vederson via Özgen tegen de paal, waarna Bahadir de open kans middels een sliding afrondde. Na een halfuur zag de ijverige Vederson zijn poeier van afstand op de lat uiteenspatten en in de tweede helft voetbalden de bezoekers meer naar voren, maar ondanks enkele dreigende counters kwam men niet tot scoren. Derhalve leek het in het lege Bursa Atatürk Stadion (publiek mocht niet komen na ongeregeldheden met fans van Besiktas) bij een gelijkspel te blijven, maar in de absolute slotfase van het duel maakte doelman Özgen nog een eigen doelpunt. Bursaspor pakte daardoor alsnog de volle buit.