voetbalzone

Bus hoopt op contract bij Aberdeen

05 jan 2008, 09:56
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2008, 09:56
Advertentie
Dave Bus hoopt de komende week een contract te verdienen in Schotland. De verdediger van De Graafschap is vanaf maandag vijf dagen op proef bij Aberdeen.

Bus kwam in contact met Scott Calderwood, oud-voetballer van Heracles Almelo en Babberich én zoon van Aberdeen-trainer Jimmy Calderwood. "Via Scott zijn de contacten gelopen", vertelt Bus tegenover De Gelderlander. "Het lijkt me enorm leuk en ik heb er verschrikkelijk veel zin in."

De 29-jarige Achterhoeker vliegt maandag naar Schotland. "Daarna zal ik van dinsdag tot en met vrijdag bij Aberdeen meetrainen. In het weekeinde moet ik van technisch directeur Han Berger terug zijn, omdat we volgende week zondag weer tegen Vitesse spelen. De Graafschap heeft zich heel correct opgesteld en daar ben ik blij om."

Bus kwam in zijn eerste twee seizoenen in Doetinchem nog tot 63 competitieduels (één treffer), maar de rossige verdediger moet dit seizoen vaker genoegen nemen met een invalbeurt dan een basisplaats. De verdediger, die overigens een aflopend contract heeft, kwam over van de amateurs van HSC’21.
Bezig met laden …