voetbalzone

'Bus Oranje bekogeld met stenen; spelers schrokken van harde knal'

Gijs Freriks11 jul 2014, 19:50
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2014, 19:50
Advertentie
voetbalzone

De spelersbus van het Nederlands elftal is, toen deze op weg was naar Corinthians Arena voor de halve finale tegen Argentinië, bekogeld met stenen. Dat meldt Globo Esporte vrijdagavond. Het voertuig is twee keer geraakt; het raam zou lichte beschadigingen hebben opgelopen.

Een veiligheidsmedewerker, die anoniem wil blijven, heeft dit tegenover het Braziliaanse medium bevestigd. De stenen zouden van een viaduct zijn gegooid, waarna de spelers opschrokken van een 'erg harde knal'. Het is niet bekend wie de daders zijn en er zijn dan ook geen verdachten opgepakt.

De bus van Oranje rijdt in Brazilië altijd in een konvooi. Vanuit de lucht houdt een helikopter de bus in de gaten. Vanwege de veiligheid nam de bus op de terugweg na de verloren halve finale een andere route.

voetbalzone

Sabella
Alejandro Sabella stapt na het WK 2014 op als bondscoach van Argentinië. Dat heeft zaakwaarnemer Eugenio Lopez vrijdag laten weten aan FM Delta: "Wat er ook gebeurt, Sabella blijft hier niet voor de groep staan. Hij heeft alles gegeven bij de nationale ploeg en het is nu tijd om een ander de kans te geven." De naam van Gerardo Martino wordt al genoemd.

Bezig met laden …