voetbalzone

Busquets inzetbaar tegen Ajax, defensieve problemen bij AC Milan

Thijs Post09 sep 2013, 17:00
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2013, 17:00
Advertentie

Voor Ajax begint het avontuur in de Champions League op 18 september met een uitwedstrijd tegen Barcelona. De Spanjaarden kunnen in die wedstrijd weer een beroep doen op Sergio Busquets. De 25-jarige middenvelder sloeg vrijdag de WK-kwalificatiewedstrijd van Spanje tegen Finland over door een dijbeenblessure, maar hij heeft de training inmiddels weer hervat. De verwachting is dat hij zaterdag tegen Sevilla weer kan spelen. Dat meldt persbureau ANP.

/

Voor Carles Puyol komt het duel met Ajax nog te vroeg, de routinier is nog altijd herstellende van een knieoperatie. Bij AC Milan, dat het eerst opneemt tegen Celtic en op 1 oktober naar Amsterdam komt, zijn de zorgen een stuk groter. Trainer Massimiliano Allegri kan momenteel niet beschikken over een vijftal spelers.

De verdedigers Ignazio Abate, Mattia De Sciglio, Matías Silvestre en Daniele Bonera zitten allen in de lappenmand. Abate zal over iets meer dan een week tests afleggen om de ernst van zijn bij de nationale ploeg opgelopen bovenbeenblessure vast te stellen, De Sciglio moet geopereerd worden aan zijn knie, Silvestre ondergaat therapie voor een meniscusblessure en Bonera brak in juli zijn knieschijf en is nog altijd herstellende. Ook Giampaolo Pazzini, die in mei werd geopereerd aan zijn knie, is herstellende.

Bezig met laden …