voetbalzone

Büttner: ‘Hartstikke fijn, de Champions League is het hoogst haalbare’

Erik van Dam27 nov 2013, 23:00
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2013, 23:00
Advertentie

Alexander Büttner mocht woensdagavond zijn eerste minuten van dit seizoen in de Champions League maken. De 24-jarige linkervleugelverdediger is bij Manchester United reserve achter Patrice Evra, maar kreeg van David Moyes twintig minuten de tijd om zich te laten zien in het duel met Bayer Leverkusen. Dat eindigde in een klinkende 0-5 zege voor the Red Devils.

/

Büttner was na afloop blij met zijn invalbeurt. Zijn laatste optreden dateerde van eind oktober, toen hij basisspeler was in de met 4-0 gewonnen League Cup-wedstrijd tegen Norwich City. “Hartstikke fijn”, sprak de Doetinchemmer aan de NOS. “De Champions League is toch het hoogst haalbare.” Büttner moet geduld hebben bij de Engelsen en daar heeft hij vrede mee.

“Dat moesten de jongens ook die voor mij op deze positie hebben gespeeld. Natuurlijk wil ik graag spelen. Maar de club wilde me niet verhuren. Dat is ook een goed teken. En ik train iedere dag op het hoogste niveau. Dat is ook wat waard”, aldus de ex-back van Vitesse. Onder Sir Alex Ferguson speelde hij vorig seizoen drie keer mee in de Champions League.

Bezig met laden …