voetbalzone

Büttner: ‘Het enige dat ik kan doen is iedere dag weer keihard trainen’

Erik van Dam04 jan 2014, 17:52
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2014, 17:52
Advertentie
/

Alexander Büttner werkt zo hard als hij maar kan bij Manchester United. De linkervleugelverdediger trok anderhalf jaar geleden van Vitesse naar the Red Devils en schreef sindsdien twintig wedstrijden op zijn naam: dertien in zijn eerste seizoen en zeven in deze jaargang, verspreid over alle denkbare competities waarin United actief is. Büttner zou graag meer aan spelen toekomen, maar benadrukt dat hij ook nu veel leert.

Büttner wordt over ruim een maand 25 jaar en zou dan langzaam maar zeker naar de beste jaren in zijn carrière toe moeten gaan. Vooralsnog is hij echter vaker bankzitter dan invaller, laat staan basisspeler. Büttner houdt de moed er echter in. “Ik leer nog steeds veel hier”, verzekert hij zaterdag op de clubwebsite van United. “Ik leer sterker te worden dan ik was, toen ik hier arriveerde.”

“Voorheen deed ik nooit fitnessoefeningen, maar nu bijna dagelijks. Ik train hard om sterker te worden en denk dat ik ook sterker ben dan voorheen. Iedere dag weer leer je nieuwe dingen tijdens de training en ik denk dat ik nu een andere speler ben. Dat moet ook, wil je op een hoog niveau uitkomen, zoals bij Manchester United”, weet Büttner. Hij lijkt nog steeds van plan te zijn te slagen bij zijn huidige club, in plaats van het elders te proberen. “Ik train hard en wacht op mijn kansen. Ik hoop dat ik vanaf nu meer wedstrijden zal krijgen. Hard trainen is het enige dat ik kan doen, dus doe ik dat.”

Bezig met laden …