voetbalzone

Büttner hoopt op Oranje: 'Natuurlijk houden ze me in de gaten'

Matthijs van Laar09 jul 2013, 13:17
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2013, 13:17
Advertentie

Alexander Büttner koestert nog altijd hoop dat hij over een klein jaar deelneemt aan het WK in Brazilië. Louis van Gaal liet de linksback van Manchester United tot nog toe links liggen, maar de Doetinchemmer wil zich komend seizoen bij zijn club in de kijker spelen van de bondscoach. “Ik hoop dat het dichtbij is”, vertelt hij in Inside United.

/

Het afgelopen jaar kwam Büttner tot vijf Premier League-optredens voor zijn club en drie wedstrijden in de Champions League. Los van een vijftal bekerduels, bleek het te weinig om Van Gaal te overtuigen. De keuzeheer gaf de voorkeur aan Daley Blind en later zelfs Miquel Nelom, die mee mocht naar Azië voor de oefeninterlands tegen Indonesië en China.

“Ik zal geduld moeten hebben. Als ik hier speel, kan ik ook bij Oranje spelen”, weet de 24-jarige Büttner, die op Old Trafford met name als stand-in fungeert voor Patrice Evra. “Ik heb het geduld als ik zeg dat ik voor de toekomst ben. Natuurlijk houden ze me in de gaten. Hopelijk komt het goed”, aldus de ex-speler van Vitesse.

Bezig met laden …