voetbalzone

Büttner hoopt op sensationele overgang: Tottenham meldt zich

Bart Kruyt30 dec 2013, 06:00
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2013, 06:00
Advertentie

Vorige week was er nog sprake van belangstelling van AS Roma en Genoa, maar het ziet er nu niet naar uit dat Alexander Büttner naar de Italiaanse Serie A zal vertrekken. De linksback staat namelijk voor een sensationele binnenlandse overgang: De Telegraaf meldt dat Tottenham Hotspur zich officieel heeft gemeld bij Manchester United om te praten over de Nederlander.

/

Tottenham is al een tijdje op zoek naar een nieuwe linksback en wil Büttner tot het einde van het seizoen huren, met een optie tot koop. De vleugelverdediger komt bij United niet veel aan spelen toe: David Moyes doet nauwelijks een beroep op hem en wil bovendien Leighton Baines of Luke Shaw aantrekken. De 24-jarige Büttner zal in dat geval ruimte moeten maken.

Het lijkt er dan ook op dat United wel bereid is om mee te werken aan een (tijdelijk) vertrek van de voormalig Vitessenaar, die in zijn eerste seizoen bij the Mancunians nog redelijk vaak aan spelen toekwam. Sir Alex Ferguson zei dat hij Büttner in het tweede seizoen nog meer wilde gaan gebruiken, maar de Schot vertrok bij United en werd opgevolgd door zijn landgenoot Moyes. Die lijkt het niet echt in Büttner te zien zitten.

Bezig met laden …