voetbalzone

Büttner: 'Ik denk niet dat mijn toekomst in gevaar komt als Baines komt'

Bart Kruyt30 jul 2013, 17:00
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2013, 17:00
Advertentie

Manchester United is druk bezig met de komst van een nieuwe middenvelder, maar Leighton Baines staat ook nog hoog op de verlanglijst van David Moyes. De manager werkte bij Everton al jarenlang samen met de linksback en zou de Engels international graag aan zijn selectie willen toevoegen. Dat betekent slecht nieuws voor Alexander Büttner, die zich echter geen zorgen maakt.

/

Büttner was in zijn eerste seizoen bij United tweede keus achter Patrice Evra en zou dus nog verder kunnen wegzakken in de rangorde. "De geruchten doen me niets", zegt de Nederlander tegen Sky Sports. "De naam van Baines wordt vaak genoemd, maar ik ben er niet mee bezig. Ik wil gewoon mijn eigen spelletje spelen en denk niet dat mijn toekomst in gevaar komt als Baines wordt aangetrokken. Ik denk niet na over andere spelers, alleen over mezelf."

"Manchester United heeft twee goede linksbacks nodig", vervolgt Büttner. "Ik voerde de druk op Patrice op, omdat ik goed speelde in de minuten die ik kreeg. Maar Patrice heeft het zelf ook goed gedaan in het afgelopen seizoen. Zo werkt het bij United, je moet elkaar scherp houden. Ik heb in het afgelopen seizoen dertien wedstrijden gespeeld en daar ben ik tevreden over. Dit seizoen wil ik meer minuten maken en vol voor de linksbackpositie gaan."

Bezig met laden …