voetbalzone

Büttner: ‘Ik zeg gewoon 'ja', ook al versta ik niet wat hij tegen me zegt’

Erik van Dam15 dec 2012, 23:20
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2012, 23:20
Advertentie

Alexander Büttner zit nu enkele maanden bij Manchester United en leeft zijn droom. Volkomen onverwacht trokken the Red Devils in de zomer de linksback van Vitesse aan met een vijfjarig contract. Büttner speelde nog niet veel wedstrijden, maar leert wel bij en is er klaar voor zijn kans te pakken, wanneer die komt. Ondertussen maakt de Doetinchemmer het nodige mee in de Engelse contreien. Met name met zijn trainer, de roemruchte Sir Alex Ferguson.

/

Büttner woont tegenwoordig naast routinier Rio Ferdinand in Alderley Edge, een welgestelde omgeving. De club raadde hem af in het centrum van Manchester te gaan wonen. Büttner komt echter uit een levendige buurt in Gelderland en moet nog wel wennen. “Kleintjeskamp zal altijd mijn thuis zijn”, verzekert de back in een interview met de Daily Mirror. “Waar je me ook ter wereld neerzet, daar zal ik altijd terug naartoe willen.”

“Ik ben er geboren en getogen”, vertelt Büttner, “en iedereen daar wil het beste voor elkaar. We lopen zonder problemen bij elkaar binnen en als het nodig is, vechten we ook voor elkaar. Ik heb er net wat grond gekocht en wil er een huis gaan bouwen, zodat ik in de toekomst weer onder mijn eigen mensen ben”, zegt de ex-Vitessenaar. Hij dankt in het interview zijn vader voor het feit dat hij nu bij een droomclub speelt.

/

“Als kind was ik een straatratje, met een gat tussen mijn tanden, altijd op zoek naar problemen. Maar mijn vader hield me weg uit de grootste ellende. Zonder hem had ik nu niet voor Manchester United gespeeld.” Op Old Trafford fungeert Ferguson als vaderfiguur en daaraan moet Büttner nog wel wat wennen. “Het dialect hier is moeilijk te verstaan, soms snap ik de plot in een verhaal helemaal niet.”

“Ik heb dat ook gehad met meneer Ferguson”, aldus de Nederlander. “Ik heb geleerd gewoon ‘ja’ te antwoorden op alles wat hij tegen me zegt, zonder te weten wat hij precies zegt. Hij zegt niet alleen maar aardige dingen. Sterker nog, ik heb nog nooit onder iemand gewerkt die zo uit zijn voegen kan barsten als meneer Ferguson. Zo’n temperamentvol persoon heb ik nog nooit gekend. En het maakt hem niet uit tegen wie hij tekeer gaat. Wayne Rooney, Paul Scholes of Nani is wat dat betreft geen uitzondering.”

Bezig met laden …