voetbalzone

Büttner keert na maanden terug: ‘Ik ben dertien, veertien kilo afgevallen’

Chris Meijer08 apr 2018, 08:35
Laatst bijgewerkt: 08 apr 2018, 08:35
Advertentie

Vitesse ging zaterdagavond met 1-0 onderuit op bezoek bij NAC Breda. Voor Alexander Büttner had de avond desondanks een positieve lading, want de verdediger maakte voor het eerst sinds 2 december 2017 weer eens speelminuten in de hoofdmacht van de Arnhemmers. Büttner kreeg van trainer Henk Fraser een basisplaats in Breda.

De verdediger werd een aantal maanden geleden uit de selectie verwijderd vanwege een te hoog vetpercentage. “Ik ben rond de dertien, veertien kilo afgevallen”, zegt Büttner in gesprek met FOX Sports. “Ik vond het fijn om weer te spelen. Het is lang geleden dat ik minuten heb gemaakt. Ik heb geen zin om naar het verleden te kijken. Ik ben een positieve weg ingeslagen en ik probeer vooruit te kijken.”

“Ik wil zo goed mogelijk zijn voor Vitesse”, vervolgt de verdediger. Büttner kon niet voorkomen dat Vitesse in Breda voor de vierde keer op rij niet wist te winnen. “Je ziet dat we in een moeilijke periode zitten. Het is voor ons nu belangrijk om in goede en in slechte tijden bij elkaar te blijven. We moeten praten over wat er allemaal fout gaat. De bal valt net niet aan onze kant, we krijgen ongelukkig een goal tegen. We moeten nu punten pakken.”

Bezig met laden …