voetbalzone

Büttner krijgt ook kampioensmedaille: 'Dat vind ik een stuk eerlijker'

Bart Kruyt29 apr 2013, 00:15
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2013, 00:15
Advertentie

Manchester United speelde zondag met 1-1 gelijk tegen Arsenal, maar Alexander Büttner had daar geen aandeel in. De verdediger kwam in het Emirates Stadium opnieuw niet in actie en heeft in dit kampioensseizoen van United maar in drie wedstrijden meegedaan. Desondanks krijgt Büttner een medaille en daar is zijn manager Sir Alex Ferguson tevreden over.

/

Voorheen kregen alleen spelers die minstens tien competitieduels hadden meegedaan een kampioensmedaille, maar de regels zijn versoepeld. "Dat vind ik ook een stuk eerlijker", zei Ferguson. "Büttner was ook geweldig, want hij is iedere uitwedstrijd met ons meegereisd en was er elke training bij. Hij heeft drie keer gespeeld en zat een stuk of tien keer op de bank, dus volgens mij is dat een aardige bijdrage."

Büttner werd afgelopen zomer door United gekocht van Vitesse en Ferguson ziet in de Nederlander een mogelijke opvolger voor Patrice Evra. Büttner debuteerde in september in de Premier League, tegen Wigan Athletic, en deed vervolgens ook nog mee in de competitiewedstrijden tegen Reading en Sunderland. In alle drie deze duels bleef de back overigens negentig minuten op het veld staan.

Bezig met laden …