voetbalzone

Büttner maakt zich op voor Champions League-debuut: ‘Evra is al ouder’

Peter Nusselder23 okt 2012, 12:44
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2012, 12:44
Advertentie

Het heeft er alle schijn van dat Alexander Büttner dinsdagavond zijn debuut mag maken in de Champions League. De linksback start vermoedelijk in de basis bij Manchester United, dat het in eigen huis opneemt tegen Sporting Braga. Patrice Evra speelt in ieder geval niet tegen de Portugezen.

/

De kans dat de van Vitesse overgeomen Büttner diens plek, links achterin, over zal nemen is groot. Trainer Sir Alex Ferguson van the Mancunians spaart de ervaren Fransman voor het competitieduel met Chelsea, dat komend weekend op het programma staat. Ook centrumverdediger Rio Ferdinand is er niet bij tegen Braga. “De wedstrijd tegen Chelsea is zondag belangrijk voor ons”, legt Ferguson uit.

“Daarom geef ik enkele spelers rust”, vervolgt Fergie op de officiële website van zijn werkgever. “Rio en Patrice zijn al wat ouder, en dat zij niet spelen zij de twee opvallendste wijzigingen in de opstelling. Maar we hebben een brede selectie”, maakt de Schotse oefenmeester zich geen zorgen. “Shinji Kagawa is zaterdag niet in actie gekomen, dus die mag zich voorbereiden op het duel van dinsdag”, laat Ferguson weten.

Bezig met laden …