voetbalzone

Büttner: 'Mijn eigen telefoon staat inmiddels ook roodgloeiend, haha'

Erik van Dam08 mei 2012, 17:41
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2012, 17:41
Advertentie

Alexander Büttner kreeg maandag te horen dat hij als vervanger van Erik Pieters mee mag op trainingsstage met het Nederlands elftal. De uitnodiging is een eerste stap naar verdere glorie bij Oranje, al weet ook Büttner dat de invitatie nog niet alles zegt. Bondscoach Bert van Marwijk zal de groep met 36 man in de komende weken nog flink moeten uitdunnen. Toch is Büttner al heel blij met dit goede nieuws.

/

“Ik zag het bericht plotseling in de media verschijnen”, zegt Büttner in het Algemeen Dagblad. “Ik heb zelf nog geen telefoontje gehad, maar las het ook op de site van de KNVB, dus dan moet het wel waar zijn. Mijn eigen telefoon staat inmiddels ook roodgloeiend, haha. Ik ben ongekend blij. Hier heb ik van kleins af aan van gedroomd”, geeft de linksback van Vitesse, die deels werd opgeleid bij Ajax, toe.

Hoewel critici menen dat Büttner veel te weinig ervaring heeft om mee te kunnen naar het EK, blijft de Vitessenaar zelf hoopvol. Hij zegt dat hij voor zijn eigen gevoel een prima seizoen achter de rug heeft bij de Arnhemse club. “En ik heb laten zien dat ik er sta in de grote wedstrijden. Afgelopen zondag tegen Ajax ben ik ook in de duels met Aissati niet in de problemen gekomen.”

Bezig met laden …