voetbalzone

Büttner: ‘Voor de wedstrijd heeft hij tien minuten met me gepraat’

Erik van Dam05 apr 2014, 07:32
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2014, 07:32
Advertentie

Patrice Evra is al acht jaar de eerste linksback van Manchester United, maar bevindt zich inmiddels wel in de herfst van zijn carrière. De Fransman wordt over een maand 33 jaar en vertrekt in de zomer mogelijk van Old Trafford. Zijn contract loopt nog tot het eind van volgend seizoen, maar één man staat te trappelen om het permanent van Evra over te nemen: Alexander Büttner.

voetbalzone

De 25-jarige Büttner stapte 20 maanden geleden zeer verrassend over van Vitesse naar Manchester United. Sindsdien is hij tweede in de pikorde bij de technische staf, achter Evra. De voorbije tien dagen mocht de Nederlander drie keer in actie komen voor the Red Devils: tegen West Ham United en Aston Villa speelde hij de gehele wedstrijd en tegen Bayern München werd hij een kwartier voor tijd gewisseld.

“Mijn doel is altijd om de eerste linksback te zijn, maar ik moet zeggen dat ik heel veel heb geleerd van Patrice en dat hij goed voor me is geweest. Voor aanvang van iedere wedstrijd praten we met elkaar en voor de wedstrijd tegen Bayern München sprak Evra tien minuten met me. Hij heeft me goed geholpen”, zegt Büttner, die mocht meedoen doordat zijn Franse collega geschorst was tegen de Duitsers.

Pat doet al jaren mee op dit niveau en voor mij was het mijn eerste wedstrijd”, zegt Büttner. “Hij heeft al zóveel van dit soort topduels gespeeld, hij hielp me echt en dat waardeer ik. Hij wil dat ik het goed doe en is blij voor me wanneer ik goede wedstrijden afwerk. En zo zou het ook moeten zijn”, denkt Büttner.

Bezig met laden …