voetbalzone

Büttner zielsgelukkig met uitnodiging voor trainingsstage Oranje

Erik van Dam07 mei 2012, 17:23
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2012, 17:23
Advertentie

Alexander Büttner mag zich op gaan maken voor een trainingsstage bij het Nederlands elftal. De 23-jarige linksback van Vitesse werd nog nooit opgeroepen voor Oranje, maar mag acte de présence geven in Hoenderloo omdat Erik Pieters niet naar het EK kan. Aan Omroep Gelderland reageert Büttner zeer verheugd.

/

“Dit is echt een jongensdroom. Ik besef het nog niet helemaal. Heel bijzonder. Het is een grote eer voor mij dat ik alleen al bij de voorselectie zit”, geeft Büttner, die bezig is aan zijn vijfde seizoen in het shirt van Vitesse, te kennen. De geboren Doetinchemmer kwam in maart 2010 een keer in actie bij Jong Oranje, maar zat nog nooit bij de A-selectie van Nederland.

Maandagmorgen liet Büttner nog weten dat hij zijn vakantie nog niet geboekt had en dus opgeroepen kon worden, mocht Bert van Marwijk daartoe besluiten. “Maar ik was er ook niet mee bezig en dus was dat ook geen teleurstelling”, zegt hij over het aanvankelijke uitblijven van een invitatie. “Hier doe je het allemaal voor. Ik ga zeker genieten.”

Bezig met laden …