voetbalzone

‘Büttner ziet ook dat ik geen slechte jongen ben, ik wil hem helpen’

Erik van Dam30 jan 2013, 11:05
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2013, 11:05
Advertentie

Patrice Evra voelt niet dat hij een verhitte concurrentiestrijd aan het voeren is met Alexander Büttner. De geroutineerde linksback uit Frankrijk kreeg afgelopen zomer Büttner als teamgenoot en direct speculeerde men in Engeland dat de Nederlander Evra op termijn moet aflossen. Of dat zo is, weet Evra zelf niet. Maar hij zegt er alles aan te doen om het Büttner op Old Trafford naar de zin te maken.

/

“Natuurlijk, natuurlijk help ik Alex graag. Toen hij hier kwam, vertelde ik hem dat mijn eerste maanden hier voelden alsof ik me op een vliegveld bevond. Het was hier zó groot en ik moest zoveel rennen, dat het voelde alsof mijn benen in brand stonden na wedstrijden. Maar dat is in het begin ook wel normaal; je hebt zeker zes maanden de tijd nodig om je hier aan te kunnen passen”, zegt Evra.

In gesprek met United Review geeft Evra aan dat hij Büttner steeds probeert te helpen bij Manchester United. “Omdat ik een United-speler ben, niet omdat ik Patrice Evra ben. Ik wil het beste voor dit team. En of ik het dan goed doe of Büttner, dat maakt me echt niets uit. Ik zeg dat niet om goed over te komen; het is de waarheid. Ik ben geen egoïstische speler en ik hoop dat iedereen dat ook van mij zegt. Ik denk dat Alex ook ziet dat ik geen slechte jongen ben en hem wil helpen.”

Bezig met laden …