voetbalzone

Buurman lokte Hoesen naar PAOK: ‘Blij dat Ajax met me meedenkt’

Daniel Cabot Kerkdijk31 jan 2014, 06:00
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2014, 06:00
Advertentie

Ajax en PAOK Saloniki zullen vandaag de verhuur van Danny Hoesen aan de Griekse club wereldkundig maken. De 23-jarige aanvaller gaat de rest van het seizoen bij het team van trainer Huub Stevens aan de slag en aan het einde van het seizoen kan de directie een optie tot koop van 2,5 miljoen euro lichten. Van dat bedrag gaat in dat geval dertig procent (750 duizend euro) naar ex-werkgever Fulham, dat bij de transfer een doorverkooppercentage bedong.

voetbalzone

Assistent-trainer Ton Lokhoff en Hedwiges Maduro hebben Hoesen over de streep getrokken om naar PAOK te gaan. De rechterhand van Stevens belde de aanvaller diverse malen op om te zeggen dat hij bij de Griekse club past. “Daarnaast had ik veel contact met Hedwiges, die in Amsterdam mijn buurman is. Toevallig wisselden we onlangs onze telefoonnummers uit, zodat ik hem op de hoogte kon houden als er iets met zijn appartement was. Volgens Maduro speelt PAOK aanvallend voetbal.”

Hoesen wil veel spelen en doelpunten maken. “Daar wordt een spits toch op beoordeeld. Livorno was daardoor geen optie’’, legt de aanvaller vrijdag in De Telegraaf uit. Ajax vindt het goed voor de ontwikkeling van Hoesen dat hij wordt uitgeleend, mede omdat hij niet meer voor Jong Ajax mag spelen. Hij kwam dit seizoen immers vijftien keer voor de hoofdmacht uit. “Als ik nog voor Jong Ajax had mogen spelen, was ik vol voor mijn kans gegaan. Maar nu had ik in het slechtste geval vier maanden niet gevoetbald en alleen getraind. Ik ben blij dat Ajax met me mee meedenkt.”

Een goed half jaar betekent dat PAOK mogelijk de optie tot koop licht. Daar wil Hoesen nog niet aan denken. Hij geeft in het dagblad aan dat Siem de Jong en Bojan Krkic komend seizoen niet meer voor Ajax zullen spelen. “Als ik dan zorg dat ik in de tussentijd veel speelminuten in de benen heb en mijn doelpuntjes meepik, kom ik toch anders binnen.”

Bezig met laden …