voetbalzone

Caanens Larnaca verpulvert mede dankzij hattrick Garcia arm Floriana

Bart Kruyt14 jul 2011, 21:18
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2011, 21:18
Advertentie

AEK Larnaca is al zeker van een plaatsje in de derde voorronde van de Europa League. De ploeg van Ton Caanen trof donderdagavond in Malta Floriana, dat veel te zwak was voor de nummer vier van het afgelopen seizoen in Cyprus. Mede dankzij drie doelpunten van voormalig Groningen-middenvelder Gonzalo Garcia won Larnaca haar eerste duel van dit seizoen met liefst 0-8.

De equipe van Caanen had geen enkele moeite met haar opponent, dat in het afgelopen seizoen als tweede eindigde in Malta. Kampioen in dit land werd Valletta, de vorige werkgever van Caanen en technisch directeur Jordi Cruijff. De twee Nederlanders keerden donderdagavond zodoende terug op bekend grondgebied en kijken met een geweldig gevoel terug op de trip naar Malta.

Bij rust stond Larnaca al met 0-5 voor, dankzij doelpunten van Miljan Mrdakovic, Kyriakos Pavlou, Edwin Linssen en twee van Garcia. Kort na rust maakte de middenvelder zijn hattrick compleet en later brachten Ruben Marcelo Gomez en Nestoras Mitidis de teller op acht doelpunten. De return in Cyprus, die voor volgende week op het programma staat, doet er daardoor niet meer toe.

Bezig met laden …