voetbalzone

Cabañas heeft kogel nog in hoofd maar denkt alweer aan spelen

Erik van Dam13 mrt 2010, 17:43
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2010, 17:43
Advertentie

Salvadar Cabañas, de Paraguyaanse spits die eind januari werd neergeschoten in een bar in Mexico-Stad, zegt alweer te denken aan actief spelen. Vrijdagavond sprak hij op de Paraguyaanse televisie voor het eerst sinds het incident in de openbaarheid. “Ik oefen alweer met de bal, ik denk dat ik er bijna klaar voor ben”, liet de 29-jarige aanvaller weten.

/

Cabañas droeg tijdens de beelden een zwarte pet op zijn hoofd en sprak langzaam, meldt persbureau Reuters. Ook zou hij een ietwat verloren blik in de ogen hebben gehad toen hij op Televisia zijn verhaal deed. “Ik wil nog steeds erg graag spelen. Ik ben dankbaar dat ik nog leef en dat ik hersteld ben. Ik zal weer snel op het veld staan.”

Anderhalve week geleden verliet Cabañas het ziekenhuis, nadat hij daar sinds januari verbleef. Zijn artsen lieten bij het ontslag uit het ziekenhuis weten niet optimistisch te zijn; de neurochirurg die hem behandelde, zei dat Cabañas mogelijk jaren niet inzetbaar zou zijn. De chirurgen achtten het na binnenkomst van de 45-voudig international te gevaarlijk om de kogel uit zijn hoofd te verwijderen. Cabañas werd enige tijd in een coma gehouden.

De speler werd vrijdagavond op televisie in beeld gebracht, terwijl hij een potje tafeltennis speelde. “Voetbal geeft een mens veel bijzonders, en ik wil graag nog spelen”, zei hij. “Op dit moment wil ik graag thuis zijn, mijn kinderen zien en een tijdje met hen spelen.” Paraguay is op het WK 2010 ingedeeld in een groep met Italië, Slowakije en Nieuw-Zeeland.

Bezig met laden …