voetbalzone

Cabañas kan zich vrijwel niets meer van schietpartij herinneren

Daniel Cabot Kerkdijk03 aug 2010, 12:04
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2010, 12:04
Advertentie

Salvador Cabañas weet zich naar eigen zeggen nog maar weinig te herinneren van de schietpartij zo’n zes maanden geleden, waarbij hijzelf in het hoofd werd geraakt. De Paraguyaanse aanvaller moest hierdoor lange tijd vechten voor zijn leven. Maandag werd hij verhoord door Mexicaanse aanklagers over de schietpartij die in een café heeft plaatsgevonden.

/

De schietpartij was de reden dat Cabañas onder meer het WK in Zuid-Afrika aan zich voorbij moest laten gaan. De kogel zit nog altijd in zijn hoofd omdat het volgens de doktoren nog altijd een te groot risico is om deze te verwijderen. Inmiddels is het onderzoek naar de aanslag van start gegaan. Het incident vond plaats op het toilet van een bar in de Mexicaanse hoofdstad Mexico City.

Cabañas verblijft momenteel in een kliniek in Argentinië en weet zich vrijwel niets meer van het bewuste incident te herinneren. “Hij heeft alleen nog vage herinneringen van het moment”, zo liet een rechter weten. Cabañas zou onder meer het gezicht van de schutter niet meer voor zich kunnen halen. De aanvaller van de Mexicaanse club América werd in het bijzijn van zijn vrouw in het hoofd geraakt.

Bezig met laden …